Tarih: 10.06.2020 23:14

“Kent ve Sürdürülebilir Kentleşme”

Facebook Twitter Linked-in

Kent bilimci Prof. Dr. Ruşen Keleş’in moderatörlüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte “Kent ve Sürdürülebilir Kentleşme” konularını anlattı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ YEREL YÖNETİMLER ZİRVESİ’NDE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yerel Yönetimler Zirvesi'nde kent bilimleri alanında uzman Prof. Dr. Ruşen Keleş’in moderatörlüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile “Güzel bir Türkiye” projesi kapsamında "Kent ve Kentsel Sürdürülebilirlik" konusunu anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Zirvesi’nde, Prof. Dr. Ruşen Keleş’in moderatörlüğünde İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.  Toplam 4 oturumun bulunduğu zirvenin ilk kısmında Kentsel Sürdürülebilirlik konularında yerel yönetimlerin neler yaptığına dair konular ele alındı.

Tecrübelerini aktaran Başkan Büyükkılıç, corona sürecinin herkesi çok etkilediğini ve sorumluluk anlamında yerel yönetimlerin bir kez daha öne çıktığının hep beraber görüldüğünü söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Dayanışmanın, paydaşlarla birlikte süreci kontrol etmenin ve hızlı kararlar alıp uygulamanın insanların sağlığı ve gelişimi açısından ne kadar önemli olduğu her yönüyle ortaya çıktı” dedi.

Sürdürülebilirliğin sürekli, dengeli ve açık olması gerektiğine işaret eden Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Kayserimiz Erciyes’in eteklerinde, Mimarsinanımızın güzide şehri. Adeta açık hava müzesi, bütün tarihi dokunun ve değişik medeniyetlere ve sahipliği yapmış olmanın zenginliğiyle ‘ben buradayım, insanlığa hizmet etmek istiyorum. İnsanlığın benim kazanımlarımı paylaşmasını istiyorum’ der gibi haykıran bir şehir. 6 bin yıllık geçmişi olan, Kültepe, Kaniş ve Karum gibi değerleri olan Kayseri’nin bir bakıma damarlarındaki ticari anlayışın buradan kaynaklandığını söyleyebiliyoruz”

Başkan Büyükkılıç, “Sürdürebilirlik, çevre ve gelecek diyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve doğmamış nesillerimize daha güzel bir gelecek bırakma anlayışı içerisinde hareket etmemiz gerekir diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla Sultan Sazlığı Kuş Cenneti olarak tanımlanan 301 tane kuş çeşidinin olduğu Kapadokya’nın giriş kapısı olarak nitelendirdiğimiz, Erciyes’in eteğindeki bu sazlığımızın mutlak korunması gereken alanlar içine girmiştir. Bu haber bizleri ayrıca sevindirdi. Burasının korunma anlayışına özellikle özen göstermemiz gerektiğini bir kez daha paylaştık” dedi.

“GELİŞMİŞLİĞİN GETİRDİĞİ ANLAYIŞLA ŞEHRİN KONFORUNU SAĞLIYORUZ”

Sürdürebilirliğin çevreyi koruma ve geleceğe taşıma olarak da değerlendirilebildiğini ancak, alt yapısı olmayan bir şehrin tarihi koruma yönünde irade gösteremeyeceğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Biz sadece tarihi dokuyu, insanların gereksinimlerini paylaşmayla şehrin sürdürülebilirliğini sağlayamayız. Can dostlarımız, hayvanlarımızı ve çevreyi de önemseyen bakış açısında olmalıyız. Hiçbir şey fazlalık olarak yaratılmamıştır. Her şeyin doğası içinde dengesi vardır. Bu dengeyi bozmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğu için İzmir’in kendisinde ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Bir doktor olarak, şu anda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Batının güzelliğiyle orta Anadolu’yu birleştiriyoruz.  Erciyes’in zirvesinde de buluşturuyoruz. Bütün güzellikleri korumak, bu şehirlere sahip çıkmak bizim olmazsa olmazımız. Geleceği çok aydınlık gördüğümü söylemek istiyorum, insanları ve sorumluluk makamında bulunan kişilerin bir şeyler yaptığını görüyorum. Kimse yaptığı işleri kendisi için yapmıyor. Şehri için ve geleceği için yapıyor. Şehircilik, birbirini anlama , anlatma ve barışık olmayla önemli oluyor. Buradan tüm İzmirlilere Başkanımız Tunç Soyer nezdinde selamlarımı iletiyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —